Zhineng Qigong

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm, die in rustige beweging en meditatie wordt beoefend. Oefeningen die de mentale en fysieke training combineren.
Het zelfhelend vermogen dat ieder mens van nature bezit, wordt geactiveerd.

‘Zhi’ is levensenergie en ‘Neng’ betekent potentieel. Zhineng helpt je volledige potentieel van je levenskracht tot uitdrukking te brengen.
Dr. Pang Ming, arts( zowel oosters en westers opgeleid) en grootmeester in Qigong heeft deze oefenvorm ongeveer 30 jaar geleden ontwikkeld. Qigong wordt in China al duizenden jaren beoefend om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.
In China richtte hij in 1988 het Huaxia Zhineng Centre op, het eerste medicijnloze ziekenhuis, waar duizenden mensen werden behandeld met Zhineng Qigong.

De bewegingen zijn makkelijk aan te leren, zijn uitdagend en worden met volle bewustzijn uitgevoerd zodat er Balans ontstaat tussen lichaam en geest.
De energiebanen in je lichaam openen zich en de Qi in je lichaam wordt gevoed en opgebouwd.
Je gezondheid verbetert door innerlijke ontspanning en het opheffen van blokkades.
Je zit beter in je vel, bent opgewassen tegen de stress, waar we in onze maatschappij veel mee te maken hebben en je hart is open om te genieten van alles om ons heen.

Workshop

In mijn workshops en/of lessen bied ik Zhineng Qigong level 1 aan. Je leert de ‘Lift Qi Up Pour Qi Down Methode’ aan , en de ‘Three Centers Merge Methode’.

De Lift Qi Up Pour Qi Down methode duurt ongeveer 20 minuten, de oefening is het fundament van Zhineng Qigong en is hiermee de belangrijkste oefening. Bij deze oefening wordt de energie in het lichaam opnieuw verdeeld. De energie banen in het lichaam openen zich, waardoor de kwaliteit en kwantiteit van de interne Qi wordt verbeterd. De bewegingen zijn zacht, langzaam en eenvoudig.
De Three Centers Merge Methode is een staande meditatie en is zeer effectief om de Qi weer in het lichaam te laten stromen. Deze oefening geeft veel innerlijke kracht en rust.

Ik werk in groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Ik heb in 2016-2017 de leraren opleiding Zhineng Qigong L1 gevolgd bij Academie voor Chinese Geneeswijze Qing- Bai.