Core-energetica (lichaamsgerichte psychotherapie)

Geschiedenis, ideeën en overtuigingen die mensen over zichzelf hebben, zijn terug te vinden in hun lichaam. Onverwerkte ervaringen worden opgeslagen als gestagneerde levensenergie in spieren, bindweefsel, tot in de cellen toe. Deze blokkades komen op den duur aan het licht als signalen van pijn en klachten (hoofdpijn, migraine, nek-en schouderpijn, obstipatie, klachten van seksuele aard, paniek, verdriet, vermoeidheid of lusteloosheid, opgekropte woede).

Door lichaamsanalyse (kijken naar lichaamshouding- en vorm, bewegingsfuncties en energiedoorstroming) wordt duidelijk waar blokkades in het lichaam zich bevinden en waar wel of geen energie is of stroomt.

Door o.a. bio-energetische oefeningen kom je meer in je lijf, kan energie gaan stromen en is er mogelijkheid tot expressie van emotie, bewustwording en loslaten van de spierspanning. De vitaliteit en de energie worden verhoogd en er komen veranderingen tot stand:

Het zelfregulerend vermogen wordt geactiveerd en het zelfbewustzijn versterkt, gevoelens verdiepen, de innerlijk kracht groeit.


Achtergrondinformatie

Core-energetica is ontwikkeld door John Pierrakos, psychiater en collega van Wilhelm Reich, de grondlegger van de lichaamsgerichte psychotherapie.

Voor meer informatie: www.coreenergetica.nl